Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 20. 5. 2021, smo imeli v okviru ERASMUS+ projekta – Students’ empowerment through school environment – srečanje dijakov in učiteljev partnerskih šol. V projektu sodelujemo šole iz Estonije, Švedske, Bolgarije, Turčije in Slovenije.

Aktualne razmere narekujejo drugačne oblike dela in sodelovanja na mednarodni ravni. Zato se z dijaki na vsako srečanje skrbno pripravljamo, sama srečanja pa potekajo na daljavo, v Zoom-u.

V našem ERASMUS+ projektu sodeluje skoraj celoten 2. C oddelek Gimnazije Brežice. Tako so vsi sodelovali pri oblikovanju infografik, ki so jih soustvarjali po skupinah ter se tako pripravljali na srečanje. Nato smo izbrali najboljši dve infografiki, ki sta odražali mnenje naših dijakov o fizičnem šolskem okolju na Gimnaziji Brežice.

Na četrtkovem srečanju so dijaki partnerskih šol predstavili infografike na temo »5 best things about my school physical environment«, ki so jih oblikovali med pripravami na srečanje. Na samem srečanju je našo šolo zastopalo pet dijakov 2. C oddelka – Zoja Bogovič, Ajda Ferlin, Brina Lubšina, Aleksander Strgar in Leon Tubanovič.

Po predstavitvah že omenjenih infografik, smo se razdelili v pet videokonferenčnih sob v Zoom-u, v katerih je bila mešana mednarodna zasedba. Vsaki sobi je bil dodeljen en učitelj, le kot podpora. Dijaki so v tridesetih minutah medsebojnega pogovora in sodelovanja uspeli oblikovali infografike na temo »Ideal school environment«. Nastali so zelo lepi izdelki, ki smo si jih ob zaključku srečanja ogledali skupaj.

Ob koncu srečanja smo bili izzvani, da povabimo partnerske šole na mobilnost v Brežice. Srečanja v živo si zelo želimo vsi, dijaki in učitelji, v projektu. Zato upamo, da bo ta resnično, končno izvedena v jesenskem času.

Najlepša hvala prof. Simoni Tusun in njeni psički Ami, ki zelo bogatita naš projekt. Hvala vsem dijakom 2. C oddelka, da poleg rednega pouka najdejo čas za naša druženja. Našim predstavnikom na srečanju – Zoji, Ajdi, Brini, Aleksandru in Leonu – moj iskreni poklon.

                                                                                   Koordinatorica:

                                                                                   Tea Habinc

Dostopnost