Skoči na glavno vsebino

4. maja sta predstavnici Ministrstva za finance, Finančne uprave RS, ga. Mojca Florjanič in ga. Mojca Kukovičič, dijakom tretjih letnikov predstavili pomen davčne kulture in krepitve zavedanja o pomenu izpolnjevanja davčnih obveznosti kot družbene vrednote. Projekt Davčno opismenjevanje mladih je usmerjen k otrokom in mladostnikom, ki se na najrazličnejše načine soočajo z aktualnimi temami, tudi s področja davkov. Predstavitev je potekala v okviru predmeta Aktivno državljanstvo.

Projekt Davčno opismenjevanje mladih je usmerjen k otrokom in mladostnikom, ki se na najrazličnejše načine soočajo z aktualnimi temami, tudi s področja davkov.

Ključna cilja projekta sta krepitev davčne kulture s poudarkom na izobraževanju in usposabljanju otrok in mladostnikov ter krepitev družbenega zavedanja o pomenu izpolnjevanja davčnih obveznosti kot družbene vrednote.  

Finančna uprava RS se že dalj časa ukvarja z različnimi preventivnimi aktivnostmi za različne ciljne skupine. Za obvladovanje sive ekonomije in dvig davčne kulture v Sloveniji je namreč treba spremeniti način razmišljanja in ozavestiti negativne posledice neplačevanja davkov. Tega vsekakor ni mogoče doseči zgolj z nadzornimi dejanji.

Dostopnost